Založ si blog

Finančná revolúcia s aplikáciou Patron GO: Jiří Paták vysvetlil, ako sa mení prístup k osobným financiám

FOTO: ZBK

Na nedávnej finančnej konferencii v Bratislave sa výrazne zapísal do povedomia Jiří Paták, spoluzakladateľ aplikácie Patron GO. Táto inovatívna finančná aplikácia sa dostala do centra pozornosti vďaka schopnosti analyzovať bankové transakcie užívateľov a odhaľovať potenciálne nevýhodné platby.

V dobe neustálych ekonomických výziev a problémov, je aplikácia Patron GO nezvyčajnou a pritom bezplatnou pomocou pre všetkých, ktorí nemajú čas alebo znalosti pre kvalitnú starostlivosť o svoje financie.

Jiří Paták opísal priekopnícky prístup, s ktorým Patron GO pomáha pri správe osobných financií – s využitím pokročilej analýzy bankových dát aplikácia pre používateľov odhaľuje neefektívne výdavky a predchádza tak možným finančným problémom.

Ničia nás zlé pôžičky

Jiří poukázal na alarmujúci trend nevhodného finančného rozhodovania a nedostatočnej finančnej gramotnosti medzi širokou verejnosťou. Na príkladoch vysvetlil, že mnoho ľudí čelí finančným problémom kvôli nevýhodným pôžičkám a zlému hospodáreniu s peniazmi.

Aplikácia Patron GO preto analyzuje bankové dáta užívateľov, identifikuje predražené platby a ponúka odporúčania pre lepšie finančné hospodárenie. Cieľom je predchádzať finančným problémom a podporovať rozumné finančné rozhodovanie.

Na vlastné peniaze nemáme čas

Finančné chyby pritom ovplyvňujú nielen nižšie, ale aj vyššie príjmové skupiny. Bezplatný prístup k finančnej gramotnosti a inovatívne využitie technológie v Patron GO preto ukazujú nový smer v správe osobných financií.

FOTO: ZBK

Používatelia sa tak nemusia venovať témam, ktoré ich v oblasti financií nezaujímajú, alebo na ne nemajú čas a pritom stále majú poradcu v oblasti finančného plánovania – sofistikované technológie v aplikácii.

Jiří Paták vysvetlil, ako Patron GO spolupracuje s bankovými systémami, aby bol zaručený bezpečný a efektívny prístup k finančným dátam používateľov. Táto integrácia, chránená európskou bezpečnostnou normou PSD2, umožňuje aplikácii poskytovať presnú a aktuálnu finančnú analýzu len na základe pasívneho náhľadu na transakcie na účte.

Počas prezentácie J. Paták predstavil aj niekoľko prípadových štúdií, ktoré ukázali, ako aplikácia pomohla reálnym používateľom zlepšiť ich finančnú situáciu, pretože aplikáciu používa aktuálne na Slovensku už 50 tisíc registrovaných používateľov.

Patron GO je príkladom aplikácie, ktoré reálne zlepšujú finančnú situáciu používateľov len na základe toho, že spojil inteligentné spracovanie dát s komfortom a bezpečnosťou, ktorú používatelia pri správe osobných financií hľadajú. A pre používateľov je pritom úplne zadarmo.

Ako si upratať osobné financie: Patron GO získal za svoje nápady prestížnu cenu

08.04.2024

Patron GO je startup roka 2023. Toto ocenenie získal v prestížnej súťaži CESAwards vďaka tomu, že hľadá cesty, ako pomôcť ľuďom upratať si osobné financie. Jednoducho, cez appku. „Kvalifikovali sme sa aj na Global Startup Awards v Istanbule. Kto vie, ako to dopadne. Držte nám palce!,“ tešil sa po odovzdávaní ceny Lukáš Vršecký, ktorý spoločne s Jiřím Patákom [...]

Ako zistiť, či je appka na správu financií bezpečná?

16.11.2023

Aké slovo najlepšie charakterizuje digitálne prostredie? Pohodlie. Práve preto trávime online toľko času, pretože všetko je rýchle, po ruke, prehľadné… Tomuto trendu sa prispôsobuje aj správa osobných financií, pribúdajú však nielen špičkové appky, ale množia sa aj útoky podvodníkov. Ako teda zistiť, či je finančná appka bezpečná? Pozrime sa na to cez príklad [...]

Otestovali sme Patrona: Je jednoduchý, bezpečný a šetrí peniaze

11.09.2023

Ak si chcete zjednodušiť finančný život, možno ste sa stretli s aplikáciou Patron GO, ktorá mení spôsob, ako efektívne spravovať rodinné a osobné financie. Aké je to však skutočne používať ju? Testovali sme aplikáciu Patron a zamerali sme sa na jej používateľskú prívetivosť, spoľahlivé bezpečnostné opatrenia a – čo je zaujímavé – aj jej jedinečné možnosti [...]

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

PatronGo

Patron GO je unikátna aplikácia, ktorá sa vám stará o osobné financie. Patron vám kryje chrbát. Keď zistí, že niekde môžete platiť menej, zariadi to za vás! Patron špecialisti sa radi pohádajú v banke, alebo kľudne i s operátorom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 8108x
Priemerná čítanosť článkov: 1351x

Autor blogu

Kategórie